Főoldal Hírek Átólzéig Sörpingpong csatával köszöntötték az V. Jubileumi Sörfesztivált

Sörpingpong csatával köszöntötték az V. Jubileumi Sörfesztivált

8 perc átlagos olvasási idő
0
772
 ehaccp_topbanner3.jpg

Sörpingpong csatával köszöntötték az V. Jubileumi Sörfesztivált

 

Budapest, 2015. május 28. – A Magna Cum Laude és a Neoton Família tagjai mérték össze sörpingpong tudásukat az V. Jubileumi Sörfesztivál beharangozó sajtóeseményén, melyből végül Mező Misi került ki győztesként. A június 11-14. közöttzajló V. Jubileumi Sörfesztivál 16 fellépővel, több mint 200 féle sörkülönlegességgel és színes gasztronómiai kínálattalvárja látogatóit a Budai Várban. Kiemelt szerepet kap a streetfood, az idei vendégország pedig Belgium.

Fesztiválos élményekkel, emlékekkel, illetve sörpingpong csatával teremtett felhőtlen hangulatot Csepregi Éva, Végvári Ádám, Mező Misi, Török Máté és Lesták Marci, a Neoton Família, illetve a Magna Cum Laude oszlopos tagjai az V. Jubileumi Sörfesztivál sajtóeseményén. A résztvevőket a fesztivál egyik főszervezője köszöntötte, végül pedig öt hazai kézműves és egy belga sör bemutatkozására került sor.

Az V. Jubileumi Sörfesztiválkategóriájában az ország első számú sör- és gasztrofesztiválja, mely minden évben hazai sörfőzdék és az ország vezető sörgyártóinaknéhány termékét vonultatja fel. A nemzetközi ízkavalkádot cseh, szlovák, szlovén, német, osztrák, angol és ír sörök erősítik, a lágyabb ízek kedvelőit pedig a Cider Liget várja,így a rendezvény a lehető legszínesebb palettát kínálja a magyar és az egyre inkább növekvő létszámú külföldi sörkedvelő közönség számára.Idén kiemelt szerepet kap a streetfood, így olyan közismert és közkedvelt streetfoodosok települnek ki, mint az Attaboy, a Bakker Food, a Bud Dog, a Császári Morzsa, a Kolbice, a Kőváry Grill, a Hachapuri, a Monetegrói Gurman, a Paneer, a Twist & Chips vagy a Szarvaskolbász és Libatepertő. A vendégország szerepét idén Belgium tölti be, így a résztvevők a belga sör és csokoládé gazdag választékát is kipróbálhatják a Belga Udvarban.

Az izgalmas sör- és gasztroélmények mellett hamisítatlan, hajnalba nyúló utcabál hangulat várja a szórakozni vágyókat. Csütörtökön a Magna Cum Laude adja meg a ritmust, valamint fellép Rakonczai Imre zongoravirtuóz, aki most először ad koncertet a Várban, a rekeszizmokról pedig a Dumaszínház oszlopos tagja, Hadházi László gondoskodik. A pénteki nap házigazdája a Total Dance Festival, így az igazi retro hangulatért Dr. Alban, a Kozmix, az UFO és a Groovehouse felelnek.Szombaton minden korosztály igényeinek megfelelő zenei kínálat várja a közönséget: színpadra lép a Neoton Família, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Strikers. Vasárnap a Sárkánylányok Tűzzsonglőr Csapat műsorával, illetve Kis Grofó és a Bohémian Betyárs koncertjeivel zárul a rendezvény.

A környezettudatosság jegyében a vendégek betétdíjas korsókból fogyaszthatjáka minőségi söröket, a hölgyek kedvéért pedig idén először limitált számban kapható majd a 4 dl-es pohár is. A rendezvényre napijegy és teljes bérlet egyaránt váltható, utóbbi június 1-ig 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg.A szervezők idén is sok hazai és külföldi látogatóra számítanak.

 „Öt évvel ezelőtt egy olyan fesztivált álmodtunk meg, ami a jó söröket gyűjti össze: egy hely, ahová, ha a magyar ember ellátogat, biztosan talál kedvére valót. Ehhez képest megvalósulhatott az, hogy a világ több mint 200 sörkülönlegessége minden évben nálunk találkozik, mely páratlan jelenség a magyar sörkedvelő közönség számára. Reméljük, hogy a választék tovább bővül az évek során és még sok teltházas fesztivált szervezhetünk” – mondta Kurucz Dániel,az V. Jubileumi Sörfesztivál egyik főszervezője.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Apró bosszúságok helyett egy jó kávé – indul a Costa kampánya

Két kisvideóval és óriásplakátokkal indítja útjára ATL-kampányát a májustól hazánkban is e…