Főoldal Hírek Átólzéig Sörpingpong csatával köszöntötték az V. Jubileumi Sörfesztivált

Sörpingpong csatával köszöntötték az V. Jubileumi Sörfesztivált

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,026
 ehaccp_topbanner3.jpg

Sörpingpong csatával köszöntötték az V. Jubileumi Sörfesztivált

 

Budapest, 2015. május 28. – A Magna Cum Laude és a Neoton Família tagjai mérték össze sörpingpong tudásukat az V. Jubileumi Sörfesztivál beharangozó sajtóeseményén, melyből végül Mező Misi került ki győztesként. A június 11-14. közöttzajló V. Jubileumi Sörfesztivál 16 fellépővel, több mint 200 féle sörkülönlegességgel és színes gasztronómiai kínálattalvárja látogatóit a Budai Várban. Kiemelt szerepet kap a streetfood, az idei vendégország pedig Belgium.

Fesztiválos élményekkel, emlékekkel, illetve sörpingpong csatával teremtett felhőtlen hangulatot Csepregi Éva, Végvári Ádám, Mező Misi, Török Máté és Lesták Marci, a Neoton Família, illetve a Magna Cum Laude oszlopos tagjai az V. Jubileumi Sörfesztivál sajtóeseményén. A résztvevőket a fesztivál egyik főszervezője köszöntötte, végül pedig öt hazai kézműves és egy belga sör bemutatkozására került sor.

Az V. Jubileumi Sörfesztiválkategóriájában az ország első számú sör- és gasztrofesztiválja, mely minden évben hazai sörfőzdék és az ország vezető sörgyártóinaknéhány termékét vonultatja fel. A nemzetközi ízkavalkádot cseh, szlovák, szlovén, német, osztrák, angol és ír sörök erősítik, a lágyabb ízek kedvelőit pedig a Cider Liget várja,így a rendezvény a lehető legszínesebb palettát kínálja a magyar és az egyre inkább növekvő létszámú külföldi sörkedvelő közönség számára.Idén kiemelt szerepet kap a streetfood, így olyan közismert és közkedvelt streetfoodosok települnek ki, mint az Attaboy, a Bakker Food, a Bud Dog, a Császári Morzsa, a Kolbice, a Kőváry Grill, a Hachapuri, a Monetegrói Gurman, a Paneer, a Twist & Chips vagy a Szarvaskolbász és Libatepertő. A vendégország szerepét idén Belgium tölti be, így a résztvevők a belga sör és csokoládé gazdag választékát is kipróbálhatják a Belga Udvarban.

Az izgalmas sör- és gasztroélmények mellett hamisítatlan, hajnalba nyúló utcabál hangulat várja a szórakozni vágyókat. Csütörtökön a Magna Cum Laude adja meg a ritmust, valamint fellép Rakonczai Imre zongoravirtuóz, aki most először ad koncertet a Várban, a rekeszizmokról pedig a Dumaszínház oszlopos tagja, Hadházi László gondoskodik. A pénteki nap házigazdája a Total Dance Festival, így az igazi retro hangulatért Dr. Alban, a Kozmix, az UFO és a Groovehouse felelnek.Szombaton minden korosztály igényeinek megfelelő zenei kínálat várja a közönséget: színpadra lép a Neoton Família, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Strikers. Vasárnap a Sárkánylányok Tűzzsonglőr Csapat műsorával, illetve Kis Grofó és a Bohémian Betyárs koncertjeivel zárul a rendezvény.

A környezettudatosság jegyében a vendégek betétdíjas korsókból fogyaszthatjáka minőségi söröket, a hölgyek kedvéért pedig idén először limitált számban kapható majd a 4 dl-es pohár is. A rendezvényre napijegy és teljes bérlet egyaránt váltható, utóbbi június 1-ig 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg.A szervezők idén is sok hazai és külföldi látogatóra számítanak.

 „Öt évvel ezelőtt egy olyan fesztivált álmodtunk meg, ami a jó söröket gyűjti össze: egy hely, ahová, ha a magyar ember ellátogat, biztosan talál kedvére valót. Ehhez képest megvalósulhatott az, hogy a világ több mint 200 sörkülönlegessége minden évben nálunk találkozik, mely páratlan jelenség a magyar sörkedvelő közönség számára. Reméljük, hogy a választék tovább bővül az évek során és még sok teltházas fesztivált szervezhetünk” – mondta Kurucz Dániel,az V. Jubileumi Sörfesztivál egyik főszervezője.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…