Főoldal Hírek Kultúra Platinalemezzel és nemzetközi dalpremierrel startolt az új supergroup!

Platinalemezzel és nemzetközi dalpremierrel startolt az új supergroup!

10 perc átlagos olvasási idő
0
1,575
 ehaccp_topbanner3.jpg

Induló zenekar csak álmodhat olyan bámulatos kezdésről, ami a Charme zenekarnak megadatott: a startpisztoly eldördülése után egy európai sportszövetség a himnuszának választotta debütáló dalukat, majd úgy váltak platinalemezes előadókká, hogy a bemutatkozó albumuk még meg sem jelent.

Ilyen az, amikor két tapasztalt és profi előadó találkozik. Az energiák és a korábbi átdolgozott évek tapasztalata megsokszorozódik, s rendkívüli erővel hatványozódik.

Amikor Fehér Attila zeneszerző, gitáros, és Jáger Gyula énekes, előadóművész eldöntötték, hogy közösen folytatják tovább zenei pályafutásukat, már sejteni lehetett, hogy valami nagy durranás sül ki kettejük szövetségéből.

„Legmerészebb álmainkat is felülmúlta ez az antré – árulják el a zenészek. – Gyakorlatilag minden egyes debütálásunkat megelőzte egy csoda-dolog. Amikor elkészült a Keep You Stronger című dalunk, a szervezők a Beach Handball Európa Bajnokság indulójának választották a szerzeményt. 2018 –ban Montenegróban, a hivatalos bemutatón az európai szövetség és a közönség az első másodperctől az utolsóig végigtapsolta a fellépésünket. –emlékezett vissza Gyuszi.

Ezzel párhuzamosan 2018 nyarán egy magyar nyelvű szerzeményünk, az „Engedj el mindent, ami fáj” felkerült egy magazinhoz csomagolt nyári válogatáslemezre. Platinalemezesek lettünk, holott a hivatalos bemutatkozó korongunk még csak idén fog megjelenni.

Szintén az álomszerű kezdéshez tartozik az is, hogy egy neves lemezkiadó szinte a megalakulásunk pillanatában bizalmat szavazott nekünk. Ez a mai világban szintén óriási elismerés.”

A Charme együttes duója valódi supergorupnak számít a hazai könnyűzenei palettán, hiszen mindkét előadó komoly szakmai múlttal rendelkezik és elvitathatatlan sikereket tudhat magának.

Jáger Gyula megjelenése, hangja és előadásmódja egészen unikális a hazai palettán, színpadi produkciója a nyolcvanas évek életérzését adja vissza, de már mai, trendi köntösben. Gyula pályaíve azért is különleges, hiszen nagy idoljaitól, mint Flipper Öcsi, nem csak tanulhatott, de kollégaként is elfogadták. A Dolly Plussszban Dolly mellett frontemberként énekelt egy évig. Tehetsége vitathatatlan, és a színpadon olyan energia árad belőle, amit nem lehet sikoltozás, táncolás, bulizás nélkül kibírni. Korábbi zenekaraival nem csak az országot, de a világot is körbejárta, Kanadától Európáig.

Fehér Attila maga a slágergyáros, akinek a dalait kívülről fújja az ország a „Micsoda nő ez a férfi”-től az „Egy bolond százat csinál”-on át az „Őrült szerelem”-ig. Gitárosként is legendás alakja a zenei életnek, hiszen már Varga Miklós nagy csapatának is tagja volt az „Európa” c. dal idejében, majd Flipper Öcsivel közösen alapított Step zenekaruk a nyolcvanas években szintén maradandó lemezeket készített. Az általa énekelt „Túl szép, hogy igaz legyen” című slágernek pedig Fenyő Miklós írta a szövegét.

Ennyi minden történt 2018-ban, megalakulásuk első évében. Majd 2019 februárjában a banda egy kanadai turnéval nyitotta az évet, tavasszal már rengeteg koncerten, TV-s felvételen találkozhatott velük a közönség, majd 2019 nyarának elején, debütált új daluk Leszakad az ég címmel, melyhez második hivatalos video klipjüket is elkészítették. Július 7-én utaztak Lengyelországba, hogy újból képviselhessék hazánkat a Nemzetközi Beach Handball Európa Bajnokságon, hiszen idén is ők nyitották meg a finálét. Ezután országjáró turné keretein belül végigzenélték a nyarat, majd október végén jelentkeztek egy újabb dallal és videóklippel Elfelejtett szó címmel. A téli időszakban sem pihentek a srácok, hiszen nagy lendülettel készülnek első nagylemezük megjelentetésére, mely 2020 tavaszára várható. A 2020-as évet az országos Petőfi Rádió Dalra Magyar műsorában kezdték, valamint hatalmas erőkkel készülnek egy új, számukra stílusuktól eltérő koncertre a Duna Palotába. Február 2-án S. Nagy István emlékest lesz, ahol olyan neves előadók mellett szerepelnek a fiúk, mint Balázs Fecó, Benkő László, Zalatnay Sarolta… Úgy gondoljuk, hogy a Charme méltó módon megállja a helyét a Legendák között is.

Minden adott tehát ahhoz, hogy a Charme aranybetűkkel írja bele magát a magyar popzene történelmébe.

Honlap: charmeegyuttes.hu

Videoklip:

Leszakad az ég…

Keep You Stronger

Elfelejtett szó:

A zenekar 
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…