Átólzéig Piknik biztonságosan Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-05-31 7 perc átlagos olvasási idő 0 1,791 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Piknik biztonságosan Nincs is jobb egy forró napon, mint a strandon, vagy a vízparton lógatni a lábunkat, vagy egy szép helyen piknikezni. Sokan ilyenkor telepakolják a hűtőtáskát és így oldják meg a család aznapi étkezését. Jó megoldás, hiszen sokkal olcsóbb, és tudjuk mit eszünk. Az otthonon kívülre szervezett, étkezéssel összekötött programok tervezésekor célszerű azzal számolni, hogy az élelmiszerekben a meleg nyári időjárás, a langyos külső hőmérséklet kedvez a baktériumok szaporodásának. Emiatt minden gyorsan romlandó élelmiszert, ételt, italt hűteni kell, a készételeket a főzés után azonnal el kell fogyasztani, esetleg fogyasztásig átmenetileg –2 órán belül forrón tárolni. Előkészületek Ha régen volt használva a hűtőtáska, érdemes időben előkészíteni, meleg, mosogatószeres vízzel átmosni, majd szárazra törölni. Ha egyébként nem tartunk a fagyasztóban jégakkut, akkor előzőnap tegyük be őket a fagyasztóba. Akkor sem kell kétségbe esni, ha nincs otthon. Töltsünk meg néhány tiszta, üres flakont majdnem tele vízzel és fagyasszuk le, – a hideget is tartja a hűtőtáskában, és kiolvadás után a víz el is fogyasztható! Így folyamatosan el leszünk látva hideg itallal, közben pedig a többi élelmiszer hűtéséről is gondoskodunk. Ha az adott helyen nincs lehetőségünk étkezés előtt kézmosásra, vagy nem ismerjük a feltételeket, legyen nálunk kézfertőtlenítő kendő vagy gél. Készítsünk elő és vigyünk magukkal egy nagyobb terítőt, vagy plédet, hogy az ételeket, ne puszta földre, vagy a koszos asztalra kelljen tenni. Csomagolás A piknikekhez csak annyi ételt vigyünk, amennyire valóban szüksége van. Az ennivalókat, innivalókat csak indulás előtt vegyük ki a hűtőből és tegyük át a hűtőtáskába. Gondoljuk át, hogy mit mikor fogunk elfogyasztani, és azt tegyük a táska legaljára, amit legutoljára fogunk megenni. Így gyorsan ki tudjuk venni az ennivalót és nem kell sokáig nyitva tartani hűtőtáskát. Ilyen alkalmakra válasszunk jól, biztonságosan csomagolható ételeket. Kerüljük a gyorsan romló élelmiszereket. Jó választás a szendvics, előre megmosott, megtisztított zöldségek és gyümölcsök. Osszuk el egyenletesen a jégakkukat, fagyos palackokat. Tartsd hűvösen Utazás alatt a hűtőtáskát inkább az utastérben tartsuk. A hőmérséklet itt általában alacsonyabb, főleg ha a klíma is be van kapcsolva. Ha megérkeztünk, válasszunk árnyékos parkolóhelyet, hogy minél kevésbé forrósodjon fel az autó. Ha a strandon vagy a szabadban nincs lehetőségünk hűvösebb helyre tenni a hűtőtáskát, akkor állítsunk fel egy napernyőt és tegyük az alá. Ha nem akarjuk találgatni a hűtőtáskában lévő hőmérsékletet, akkor biztosra mehetünk egy hűtőhőmérő használatával. Mindig zárjuk vissza a hűtőtáskát, ne nyitogassuk feleslegesen. Gondoljuk át, mit szeretnénk belőle, kérdezzük meg a többieket is, hátha ők is kérnek valamit. Ha úgy látjuk, hogy túlságosan felmelegedett a hűtőtáska, a maradékot inkább ne fogyasszuk el, dobjuk azt ki. Nem éri meg kockáztatni. Forrás: Nébih/Ételt csak okosan!/PIxabay
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Egyre többen töltik szállodákban az ünnepeket Egyre többen töltik szállodákban az ünnepeket Egyre többen töltik a karácsonyi …
Százezer dollárt hagyott a pincérnőkre a vendég (MTI) – Százezer dollárt (27 millió forintot) hagyott két kedvenc felszolgálónőjére egy New York-i …