Főoldal Hírek Kultúra Nemzetközi Cirkuszfesztivál lesz Budapesten

Nemzetközi Cirkuszfesztivál lesz Budapesten

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,173
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az újkori cirkuszművészet megszületésének 250. évfordulóját Európában elsőként a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál köszönti, amelynek műsorán január 8. és 14. között a szakma legjobbjai versengenek a fesztivál díjaiért ‒ hangsúlyozta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója a programról tartott hétfői sajtótájékoztatón Budapesten.

 

„Egy héten keresztül Budapestre figyel a világ” ‒ emelte ki az igazgató, aki elmondta azt is, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban négy földrész 15 országának 126 artistaművésze mutatja be A és B programban produkcióit, amelyeket több mint 30 cirkuszigazgató és cirkuszi menedzser tekint meg a közönség mellett.

 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy az elmúlt években a Fővárosi Nagycirkusz igyekezett megújítani a művészeti ágat „és tette mindezt a legjobb és legminőségibb irányba való haladás szellemében”. Hozzáfűzte: egy olyan rangos esemény megrendezése, mint a jubileumi évet nyitó cirkuszfesztivál, komoly értéket ad hozzá Budapest kulturális és turisztikai életéhez.

 

 

MTI Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

MATE oktató-kutató kollégái is részt vettek az V. Tisza-tavi PET Kupán

2023. vége és 2024. márciusa között hét árhullám vonult le a Tiszán, jelentős mennyiségű h…