Főoldal Hírek Kultúra Nemzetközi Cirkuszfesztivál lesz Budapesten

Nemzetközi Cirkuszfesztivál lesz Budapesten

2 perc átlagos olvasási idő
0
827
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az újkori cirkuszművészet megszületésének 250. évfordulóját Európában elsőként a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál köszönti, amelynek műsorán január 8. és 14. között a szakma legjobbjai versengenek a fesztivál díjaiért ‒ hangsúlyozta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója a programról tartott hétfői sajtótájékoztatón Budapesten.

 

„Egy héten keresztül Budapestre figyel a világ” ‒ emelte ki az igazgató, aki elmondta azt is, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban négy földrész 15 országának 126 artistaművésze mutatja be A és B programban produkcióit, amelyeket több mint 30 cirkuszigazgató és cirkuszi menedzser tekint meg a közönség mellett.

 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy az elmúlt években a Fővárosi Nagycirkusz igyekezett megújítani a művészeti ágat „és tette mindezt a legjobb és legminőségibb irányba való haladás szellemében”. Hozzáfűzte: egy olyan rangos esemény megrendezése, mint a jubileumi évet nyitó cirkuszfesztivál, komoly értéket ad hozzá Budapest kulturális és turisztikai életéhez.

 

 

MTI Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …