Főoldal Hírek Átólzéig Mézes, sült paprikás jércemellsaláta

Mézes, sült paprikás jércemellsaláta

2 perc átlagos olvasási idő
0
912
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mézes, sült paprikás jércemellsaláta

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 4 db pritamin paprika
  • 4 db kápia paprika
  • 4 db sárgarépa
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 1 dl fehérborecet
  • 3 evőkanál méz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet felszeleteljük, majd sózzuk, és faszénparázson megsütjük.

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a paprikából és a sárgarépából készül. Ehhez a paprikákat tepsire tesszük, 180 fokon megsütjük. Kihűtjük, lehúzzuk a héját, majd kockára vágjuk. Balzsamecetes, mézes ecetes salátalével összekeverjük és állni hagyjuk.

A salátát összetépjük, majd a megtisztított sárgarépát lereszeljük, mézzel, apróra vágott petrezselyemmel és citromlével összekeverjük, majd a saláta köré tálaljuk. A csirkemellet felszeleteljük és a salátára szórt ecetes paprikakockákra tálaljuk.

Így egy színes, egészséges, és könnyű ételt készítettünk, mellyel hozzájárulhatunk, a tavaszi vitaminbevitelhez. Sőt ez az étel különlegesen finom is. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A húsfogyasztás veszélyeit vizsgálták

Kapcsolatot talált a rendszeres húsfogyasztás és a nem daganatos betegségek hosszú sora kö…