Főoldal Hírek Átólzéig Mézes, sült paprikás jércemellsaláta

Mézes, sült paprikás jércemellsaláta

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,148
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mézes, sült paprikás jércemellsaláta

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 4 db pritamin paprika
  • 4 db kápia paprika
  • 4 db sárgarépa
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 1 dl fehérborecet
  • 3 evőkanál méz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet felszeleteljük, majd sózzuk, és faszénparázson megsütjük.

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a paprikából és a sárgarépából készül. Ehhez a paprikákat tepsire tesszük, 180 fokon megsütjük. Kihűtjük, lehúzzuk a héját, majd kockára vágjuk. Balzsamecetes, mézes ecetes salátalével összekeverjük és állni hagyjuk.

A salátát összetépjük, majd a megtisztított sárgarépát lereszeljük, mézzel, apróra vágott petrezselyemmel és citromlével összekeverjük, majd a saláta köré tálaljuk. A csirkemellet felszeleteljük és a salátára szórt ecetes paprikakockákra tálaljuk.

Így egy színes, egészséges, és könnyű ételt készítettünk, mellyel hozzájárulhatunk, a tavaszi vitaminbevitelhez. Sőt ez az étel különlegesen finom is. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Programsorozattal ünnepli Budapest egyesítésének 151. évfordulóját a fővárosban

Háromnapos programsorozattal ünnepeli Budapest egyesítésének 151. évfordulóját november 15…