Főoldal Hírek Átólzéig Megbízhatóak az üzletekben kapható csokimikulások

Megbízhatóak az üzletekben kapható csokimikulások

3 perc átlagos olvasási idő
0
301
 ehaccp_topbanner3.jpg

Megkezdte az ünnepek előtti országos ellenőrzéseket a fogyasztóvédelmi hatóság, az eddigi tapasztalatok szerint a csokoládémikulások összetétele megfelel a csomagoláson feltüntetett elnevezésnek, zsír- és cukortartalomnak.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálatokról a tárca közölte: az ITM akkreditált élelmiszer és vegyipari laboratóriuma 15 tejcsokoládé és 5 étcsokoládé mikulás figurát vizsgált meg abból a szempontból, hogy a gyártók betartják-e a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait, és a termék elnevezése nem tartalmaz-e megtévesztő tájékoztatást.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiváló eredménnyel zárult a laborvizsgálat, mivel mind a 20 termék megfelelt a követelményeknek. A karácsonyi fogyasztóvédelmi ellenőrzések egész decemberben folytatódnak – emelte ki a közlemény szerint Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

 

A megvizsgált húsz termék idegenzsír-tartalma mellett a csomagoláson feltüntetett zsír- és cukortartalom helytállóságát is ellenőrizték. A barátságosnak bizonyult csokimikulások adatai a családok tudatos döntéseinek elősegítése érdekében megtalálhatóak a www.kormany.hu honlapon.

 

Az év utolsó heteiben az ITM kiemelt célja, hogy az aktív fogyasztóvédelmi jelenléttel és a rendszeres ellenőrzésekkel hozzájáruljon a magyar családok nyugodt és biztonságos ünnepi felkészüléséhez – olvasható a közleményben.

 

 

OPH/MTI Kép: Pixabay
  • Jöhet a bor és a csoki

    Antioxidáns – ez az ami közös a csokoládéban és a vörösborban. A karácsonyi előtti céges v…
  • Éljen a csoki!

    Január 21-én Csukás István Gombóc Artúr, a nagy …
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A Szent István-i mű az a küldetés, hogy építsük az országot

A Szent István-i mű az a küldetés, hogy építsük az országot – jelentette ki Semjén Zsolt m…