Főoldal Hírek Átólzéig Kezdődik az 5. Debrecziner Gourmet fesztivál a debreceni Nagyerdőben

Kezdődik az 5. Debrecziner Gourmet fesztivál a debreceni Nagyerdőben

6 perc átlagos olvasási idő
0
331
 ehaccp_topbanner3.jpg

A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner Gourmet (DG) fesztiválon, a háromnapos gasztrorendezvény pénteken kezdődik a debreceni Nagyerdőben – közölte a találkozó főszervezője az MTI-vel.

    Kerekes Sándor közleménye szerint több mint harminc kiállító – köztük az Év ifjú séftehetsége, Mede Ádám, a Michelin-csillagos séf, Mészáros Ádám és Barna Ádám séf – ételeivel is találkozhat a közönség a Békás-tó partján.

    Azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, egy időben és egy helyszínen megtapasztalhatják, hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik, legyen szó akár fine dining éttermekről, fine bisztrókról, food truckokról vagy kiváló kistermelőkről – fogalmazott, megjegyezve: Debrecen turisztikai kínálatában fontos helyet foglal el a helyi, minőségi gasztronómia bemutatását magára vállaló fesztivál, amelyet a Stílusos Vidéki Éttermiség szakmai szövetség kiemelten támogat.

    Felidézte: az első rendezvényen, 2016-ban a debreceni páros kolbászt állították a fesztivál középpontjába, 2017-ben a Hortobágyi Nemzeti Park autentikus ízeire koncentráltak, 2018-ban pedig egy különösen izgalmas fűszer és hungarikum, a létai torma volt az ételek kötelező alapanyaga, míg 2019-ben az adott kiállító által képviselt helyi érték jelent meg az ételekben.

    Az idei fesztiválon a mangalica sertés, a chili és a szilva lesz a kínálat középpontjában – ismertette Kerekes Sándor hozzátéve, hogy az ételeket több mint húsz hazai étterem séfje készíti, de ott vannak a Nagyerdőben a minőségi street-food képviselői is.

    A fesztivál műsorvezetője Liptai Claudia, aki mellett kiváló szakácsok forgatják a fakanalat a gasztroszínpadon: többek között fellép és főzni fog Mede Ádám (Laurel Budapest), Mészáros Ádám (Botaniq Turai Kastély), Thür Ádám (Ikon Étterem), Ruprecht László (SVÉT).

    Szombaton este fellép Pribojszki Mátyás (Jumping Matt & His Combo) szájharmonikás, énekes, dalszerző, de szombaton és vasárnap a francia divat által inspirált divatbemutató is lesz a fesztiválon.

    Kerekes Sándor tájékoztatása szerint a Debrecziner Gourmet fesztiválon csak az érvényes járványügyi rendelkezések betartásával lehet részt venni. A vendégek a rendezvényt védettségi igazolvánnyal és személyi azonosságot igazoló okmánnyal, kiskorúak esetében pedig ugyanezen dokumentumokkal rendelkező kísérővel látogathatják.

						
						
					
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…