Főoldal Hírek Átólzéig Huszonöt éves a Vasi Vendéglősök Klubja

Huszonöt éves a Vasi Vendéglősök Klubja

4 perc átlagos olvasási idő
0
924
 ehaccp_topbanner3.jpg
Kedden délután ünnepelte megalakulásának 25 éves évfordulóját a Vasi Vendéglősök Klubja a Május 1. söröző és étteremben. A rendezvényen ott volt Puskás Tivadar, szombathelyi polgármester, írásban köszöntötte az ünneplőket Harangozó Bertalan kormánymegbízott.
 
 
Az Alpokalja Online emlékeztet rá, hogy a vendéglősök érdekeik védelmében már 1910-ben egyletet alapítottak Szombathelyen, mert az akkori városvezetés nem akarta engedélyezni a vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartását. Az angol típusú, jelenleg is csak férfiakból álló Vasi Vendéglősök Klubja 1989. december 13-án Szombathelyen, a Kispityer vendéglőben 25 taggal alakult meg. A klubnak azonban van egy tiszteletbeli hölgy tagja, Somogyi Miklósné cukrász.
Puskás Tivadar beszédében azt hangsúlyozta, hogy a klub tagjai nem csak ismereteket cserélnek egymással, hanem példaértékű összefogással tesznek azért, hogy a vendégek igényeit kielégítsék. A városvezető hozzátette: napjainkban különösen nagy szükség van a vendéglőkre, hiszen azok a társasági élet fontos színterei.
Cseri József, a Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke szintén a klub tagjainak együttműködését méltatta, kiemelve, hogy a vendéglősök klubjának tagjai ugyan vetélytársak, mégis egy asztalhoz tudnak ülni. Az effajta együttműködés nagyon hiányzik a gazdaság egyéb területeiről. „Napjainkban Magyarországon a társadalmi és a politikai élet legnagyobb kihívása, hogy azok szereplői nem találják meg egymással a közös hangot” – vélekedett az alelnök. Megjegyezte: a politika is a konszenzus, nem a konfrontáció művészete kell, hogy legyen.
A rendezvényen emléklapokat és emlékérmeket is átadtak. A Vasi Vendéglősök Klubja tavasszal kamarai klubbá vált, de ezzel nem veszítette el önállóságát, továbbra is saját alapszabálya szerint működik – írta az Alpokalja Online.
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…