Főoldal Hírek Átólzéig Huszonöt éves a Vasi Vendéglősök Klubja

Huszonöt éves a Vasi Vendéglősök Klubja

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,015
 ehaccp_topbanner3.jpg
Kedden délután ünnepelte megalakulásának 25 éves évfordulóját a Vasi Vendéglősök Klubja a Május 1. söröző és étteremben. A rendezvényen ott volt Puskás Tivadar, szombathelyi polgármester, írásban köszöntötte az ünneplőket Harangozó Bertalan kormánymegbízott.
 
 
Az Alpokalja Online emlékeztet rá, hogy a vendéglősök érdekeik védelmében már 1910-ben egyletet alapítottak Szombathelyen, mert az akkori városvezetés nem akarta engedélyezni a vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartását. Az angol típusú, jelenleg is csak férfiakból álló Vasi Vendéglősök Klubja 1989. december 13-án Szombathelyen, a Kispityer vendéglőben 25 taggal alakult meg. A klubnak azonban van egy tiszteletbeli hölgy tagja, Somogyi Miklósné cukrász.
Puskás Tivadar beszédében azt hangsúlyozta, hogy a klub tagjai nem csak ismereteket cserélnek egymással, hanem példaértékű összefogással tesznek azért, hogy a vendégek igényeit kielégítsék. A városvezető hozzátette: napjainkban különösen nagy szükség van a vendéglőkre, hiszen azok a társasági élet fontos színterei.
Cseri József, a Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke szintén a klub tagjainak együttműködését méltatta, kiemelve, hogy a vendéglősök klubjának tagjai ugyan vetélytársak, mégis egy asztalhoz tudnak ülni. Az effajta együttműködés nagyon hiányzik a gazdaság egyéb területeiről. „Napjainkban Magyarországon a társadalmi és a politikai élet legnagyobb kihívása, hogy azok szereplői nem találják meg egymással a közös hangot” – vélekedett az alelnök. Megjegyezte: a politika is a konszenzus, nem a konfrontáció művészete kell, hogy legyen.
A rendezvényen emléklapokat és emlékérmeket is átadtak. A Vasi Vendéglősök Klubja tavasszal kamarai klubbá vált, de ezzel nem veszítette el önállóságát, továbbra is saját alapszabálya szerint működik – írta az Alpokalja Online.
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…