Átólzéig Guller: Nulla százalékos, szabad felhasználású hitel a turisztikai vállalkozásoknak, állami garanciavállalással Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-08-02 4 perc átlagos olvasási idő 0 879 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kormány döntése értelmében a Széchenyi Kártya Program szeptemberben új hitelkonstrukcióval bővül, amely csak a turisztikai szektorban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára lesz elérhető – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szombaton az MTI-nek. Guller Zoltán hozzátette, a Széchenyi Turisztikai Kártya segítségével a vállalkozások szabadfelhasználású, nulla százalékos kamatozású hitelhez jutnak. Az új konstrukció hitelkerete 100 milliárd forint lesz, a vállalkozások a kereskedelmi bankoknál tudják majd igényelni a szükséges összeget, amely nem haladhatja meg a 250 millió forintot. A Széchenyi Turisztikai Kártya finanszírozásáról a Magyar Nemzeti Bank gondoskodik a Növekedési hitelprogram (Nhp) hajrá segítségével. Az új hitelkonstrukció részletei hétfőn jelennek meg a Magyar Közlönyben – közölte az MTÜ vezérigazgatója. Guller Zoltán szerint a Széchenyi Turisztikai Kártya egy régóta várt termék, amely mögött szakmai konszenzus áll. Mint mondta, a magyar turizmus-vendéglátás dinamikusan fejlődő ágazat, amely tavaly a hazai össztermék (GDP) 13 százalékát adta. A 400 ezer embert foglakoztató ágazat azonban a koronavírus-járvány hatására óriási bajba került – fűzte hozzá. Kiemelte, a kormány gyorsan reagált a kialakult helyzetre, az ágazat talpon maradását segítő intézkedések közül példaként az adó- és járulékcsökkentéseket említette. Emlékeztetett arra, hogy a válság kezelése májusban lépett új szakaszba, amikor elkezdődött a gazdaság óvatos és fokozatos újranyitása. Ennek eredményeként felerősödött a belföldi turizmus, júniusban már több magyar pihent belföldön, mint egy évvel korábban – mondta Guller Zoltán. MTI/Pixabay Megérkezett a magyar görögdinnye, a nyár íze Feketén a tányér mögött: fekete fizetések a vendéglátásban Sztárkavalkád Balatonfüreden – ahogy még nem láttad és nem hallottad 30 éves a Krisna-völgyi Búcsú – ünnep, ami megérinti a lelked Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Egységes gyakorlati képzés címmel gyűlésezik a Felszolgáló munkacsoport: Egységes gyakorlati képzés címmel gyűléseznek a felszolgálók A felszolgálóképzéssel már korábban (Eddig, és …
Lekvárfőzési mindentudó néhány kuriózummal Lekvárfőzési mindentudó néhány kuriózummal Elkezdődött a lekvárfőzés szezonja. Receptből nagyon sokat találunk, most …