Átólzéig Guller: Nulla százalékos, szabad felhasználású hitel a turisztikai vállalkozásoknak, állami garanciavállalással Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-08-02 4 perc átlagos olvasási idő 0 821 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kormány döntése értelmében a Széchenyi Kártya Program szeptemberben új hitelkonstrukcióval bővül, amely csak a turisztikai szektorban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára lesz elérhető – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szombaton az MTI-nek. Guller Zoltán hozzátette, a Széchenyi Turisztikai Kártya segítségével a vállalkozások szabadfelhasználású, nulla százalékos kamatozású hitelhez jutnak. Az új konstrukció hitelkerete 100 milliárd forint lesz, a vállalkozások a kereskedelmi bankoknál tudják majd igényelni a szükséges összeget, amely nem haladhatja meg a 250 millió forintot. A Széchenyi Turisztikai Kártya finanszírozásáról a Magyar Nemzeti Bank gondoskodik a Növekedési hitelprogram (Nhp) hajrá segítségével. Az új hitelkonstrukció részletei hétfőn jelennek meg a Magyar Közlönyben – közölte az MTÜ vezérigazgatója. Guller Zoltán szerint a Széchenyi Turisztikai Kártya egy régóta várt termék, amely mögött szakmai konszenzus áll. Mint mondta, a magyar turizmus-vendéglátás dinamikusan fejlődő ágazat, amely tavaly a hazai össztermék (GDP) 13 százalékát adta. A 400 ezer embert foglakoztató ágazat azonban a koronavírus-járvány hatására óriási bajba került – fűzte hozzá. Kiemelte, a kormány gyorsan reagált a kialakult helyzetre, az ágazat talpon maradását segítő intézkedések közül példaként az adó- és járulékcsökkentéseket említette. Emlékeztetett arra, hogy a válság kezelése májusban lépett új szakaszba, amikor elkezdődött a gazdaság óvatos és fokozatos újranyitása. Ennek eredményeként felerősödött a belföldi turizmus, júniusban már több magyar pihent belföldön, mint egy évvel korábban – mondta Guller Zoltán. MTI/Pixabay A Metro megkezdte a Michelin-táblák kiszállítását Kisült a világbajnok rántott hús Hiperaktivitás, figyelemzavar: pszichiátriai betegségek-e valójában? Egy hét múlva kezdődik az első Miskolci Piknik Tizennégy új magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Egyre látogatottabbak a fővárosi fürdők Egyre látogatottabbak a fővárosi fürdők Jó évet zárt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei …
Itt az új hungarikum Itt az új hungarikum A Hungarikum Bizottság egyhangú döntéssel hungarikummá nyilvánította csütörtöki ülésén …