Főoldal Hírek Életmód Bringás nap Budán

Bringás nap Budán

6 perc átlagos olvasási idő
0
413
 ehaccp_topbanner3.jpg

Budai BringaBörze és Chill két helyszínen

Hagyományteremtő szándékkal indítja útjára 2022. március 27-én a Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ a Budai BringaBörzét, emellett ugyanezen a napon a Marczibányi téri Művelődési Központ is számos bringás és nem bringás programmal várja a látogatókat.

A közös rendezvény Budai BringaBörze és Chill néven fut.

A környezettudatosság és a zöld közlekedés jegyében 2022. 03. 27-én vasárnap a Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ meghirdeti a Budai BringaBörzét, ahol bárki értékesítheti használt kerékpárjait, rollerjeit vagy éppen be is szerezhet egyet.

A Piac a rendezvényt jótékonysági kezdeményezéssel is összeköti: a rendezvény alatt az árusító asztalok bérleti díjának egy részét a Budapest Bike Maffia szervezetnek adja, akik arról ismertek, hogy kerékpárral járják az utcákat és rászorulók részére szállítanak így ételt. 

A Fény Utcai Piac egy ikonikus, a kerületben nagyon kedvelt központ. Az igényeknek és trendeknek megfelelően azonban a piaci tevékenység mellett folyamatosan tervezi szélesíteni a profilját, például rendezvényekkel. Az elmúlt években a folyamat már elindult, azonban a járvány egy ideig korlátozta ezen törekvéseket.

A rendezvény 9.00-14.00 óráig lesz megtartva, azonban ezzel párhuzamosan, a mindössze pár perc sétára található Marczibányi Téri Művelődési Központban 10.00 órától késő délutánig számos program várja a gyerekeket és felnőtteket, bringásokat és nem bringásokat egyaránt, vagyis a a rendezvény nevében szereplő “Chill” részét a Marczi biztosítja.

Lesz többek között bringás program kicsiknek és nagyoknak, Farkasházi Réka és a Tintanyúl – Életmesék gyerekkoncert, a kertben a Budapest Bike Maffia fog bográcsot készíteni, lesz táncperformansz, DJ-k és még számos, izgalmas szórakozási lehetőség várja a látogatókat.

A Piacon vásárolt kétkerekűvel, a Lövőház utcán feltekerve a Marczi udvarán ingyenes bringaszervíz is várja a nagyérdeműt, így egyből lesz lehetőség a láncolajozásra, pumpálásra és az ülés megemelésére is.

Budai BringaBörze és Chill 

BringaBörze: 2022. március 27.,  9.00-14.00.  Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ

Felnőtt és gyerek,  bringás és nem bringás programok: 2022. március 27., 

Marczibányi Téri Művelődési Központban 

  • 10:00 – Mangi Kornélia táncperformansz az Aventinus Udvarban (belső kert)
  • 10:00 – DJ-k a kertben – downtempo, jazz, hip hop, lounge és az ambient dallamain keresztül     utaztat minket dj Suhaid, Crimson, Vike
  • 10:00 – bringajátszótér a kicsiknek
  • 10:30 – közteherbringások érkeznek, a kerékpárokat egész nap ki lehet próbálni
  • 10:30 – bringaszervíz – láncolajozás, fék beállítás, kerék pumpálás
  • 10:30 – turmixbringa – készítsd el saját turmixod, saját erődből!
  • 11:00 – Buboréktündér, egész napos bubizás a tündérrel
  • 11:00 – Budapest Bike Maffia főz
  • 11:00:  Farkasházi Réka és a Tintanyúl – Életmesék gyerekkoncert – a Marczi színháztermében
  • 12:00 – 14:00 gördeszka oktatás – kitelepült gördeszkapályán
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Életmód

Cikk ajánló

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy me…