Csőposta Balaton Alapanyaga 2016 Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-11-27 7 perc átlagos olvasási idő 0 1,342 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Télikert Kiderült mik a Balaton régió legjobb alapanyagai 2016-ban: ha még nem hallottatok a balatonfenyvesi Angus marháról és a vászolyi sajtról, itt az ideje megjegyezni ezeket a kiváló minőségű hazai termékeket és persze a termelőket is. Ők voltak azok, akiket a Balatoni Gasztrotérkép vendéglősei és séfjei a legkiemelkedőbbnek tartottak ebben az évben, figyelembe véve a folyamatos, megbízható minőséget, szállítási kapacitást, és persze a vendégek visszajelzéseit. A “Balaton Alapanyaga 2016” kampány célja nem más, mint felhívni a figyelmet az egész éves balatoni gasztronómiára, a magas minőséget nyújtó vendéglátó egységekre, a hazai termelőkre, és a helyi vendéglősök összefogására. Az ötlet a Balatoni Gasztrotérkép alapítóitól származik, akik tavaly óta már számos sikeres akcióval hívták fel a figyelmet a Balaton régió rohamosan fejlődő gasztronómiájára. A kiválasztást végző vendéglős csapat tagjai mind-mind a balatoni régió kiemelkedő gasztronómiai szereplői: Bezerics Dániel (Télikert, Paletta, Bezerics Borház), Csapody Balázs és Jahni László (Kistücsök Étterem), Deli János és Endrédi Zoltán (Márga Bisztró), Martonosi Zsolt (Chianti Étterem, Baricska Csárda), Laposa Bence (Balatoni Kör, Laposa Pince, Kishableány), Jakabffy László (Gundel Károly életműdíjas vendéglátóipari szakember, a Balatoni Gasztrotérkép gasztronómiai szaktanácsadója) valamint Szauer Judit és Budavári Dóra, a Balatoni Gasztrotérkép készítői. A vászolyi sajtból és balatonfenyvesi angus marhából készült fogásoknak külön figyelmet szentelnek több, mint húsz balatoni étteremben: November 25-től három hétvégén át december 11-ig megtalálhatóak lesznek az ezen alapanyagokból készült ételek táblás ajánlatban a Balatoni Gasztrotérkép számos tag-éttermében. Minden esetben érdemes érdeklődni az adott éttermnél a pontos nyitvatartásról és a kínálatról! A résztvevő éttermek listája: BL YachtClub & Apartments Bonne Chance Hotel Bonvino Wine & Spa Chianti Étterem Horváth-Ház Borgaléria Hubertus-Hof Hotel & Restaurant Káli Art Inn**** Kistücsök Étterem Kővirág – Étel, Ital, Ágy Kredenc Kreinbacher Birtok Somló Kristinus Borbirtok Laposa Birtok Mala Garden Design Hotel and Restaurant MÁRGA Bisztró – Szent Donát Birtok MI A KŐ Páskom Pincészet Pántlika Sáfránkert Vendéglő Bistro Sparhelt Télikert Terazza Bistro – Bar Forrás: Télikert
Elindult a munka a házikertekben: több mint 17 millió színes tasakos vetőmag talál gazdára az idei szezonban
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Teller Ede már 1959-ben a globális felmelegedés veszélyeire figyelmeztetett Már 1959-ben a globális felmelegedés veszélyeire figyelmeztette az amerikai kőolajipar vezetőit, kormányilletékeseket, közgazdászokat Teller …
A csokimikulásokat mustrálta az ITM Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a főként gyermekkorú fogyasztók védelme érdekében minden évben …