Főoldal Hírek Csőposta Balaton Alapanyaga 2016

Balaton Alapanyaga 2016

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,161
 ehaccp_topbanner3.jpg

Kiderült mik a Balaton régió legjobb alapanyagai 2016-ban: ha még nem hallottatok a balatonfenyvesi Angus marháról és a vászolyi sajtról, itt az ideje megjegyezni ezeket a kiváló minőségű hazai termékeket és persze a termelőket is. Ők voltak azok, akiket a Balatoni Gasztrotérkép vendéglősei és séfjei a legkiemelkedőbbnek tartottak ebben az évben, figyelembe véve a folyamatos, megbízható minőséget, szállítási kapacitást, és persze a vendégek visszajelzéseit.

 

A “Balaton Alapanyaga 2016” kampány célja nem más, mint felhívni a figyelmet az egész éves balatoni gasztronómiára, a magas minőséget nyújtó vendéglátó egységekre, a hazai termelőkre, és a helyi vendéglősök összefogására. Az ötlet a Balatoni Gasztrotérkép alapítóitól származik, akik tavaly óta már számos sikeres akcióval hívták fel a figyelmet a Balaton régió rohamosan fejlődő gasztronómiájára. 

 

A kiválasztást végző vendéglős csapat tagjai mind-mind a balatoni régió kiemelkedő gasztronómiai szereplői:

 

  • Bezerics Dániel (Télikert, Paletta, Bezerics Borház),

  • Csapody Balázs és

  • Jahni László (Kistücsök Étterem),

  • Deli János és

  • Endrédi Zoltán (Márga Bisztró),

  • Martonosi Zsolt (Chianti Étterem, Baricska Csárda),

  • Laposa Bence (Balatoni Kör, Laposa Pince, Kishableány),

  • Jakabffy László (Gundel Károly életműdíjas vendéglátóipari szakember, a Balatoni Gasztrotérkép gasztronómiai szaktanácsadója) valamint

  • Szauer Judit és

  • Budavári Dóra, a Balatoni Gasztrotérkép készítői.

 


A vászolyi sajtból és balatonfenyvesi angus marhából készült fogásoknak külön figyelmet szentelnek több, mint húsz balatoni étteremben: November 25-től három hétvégén át december 11-ig megtalálhatóak lesznek az ezen alapanyagokból készült ételek táblás ajánlatban a Balatoni Gasztrotérkép számos tag-éttermében. Minden esetben érdemes érdeklődni az adott éttermnél a pontos nyitvatartásról és a kínálatról! 

 

A résztvevő éttermek listája: 

  • BL YachtClub & Apartments

  • Bonne Chance

  • Hotel Bonvino Wine & Spa

  • Chianti Étterem

  • Horváth-Ház Borgaléria

  • Hubertus-Hof Hotel & Restaurant

  • Káli Art Inn****

  • Kistücsök Étterem

  • Kővirág – Étel, Ital, Ágy

  • Kredenc

  • Kreinbacher Birtok Somló

  • Kristinus Borbirtok

  • Laposa Birtok

  • Mala Garden Design Hotel and Restaurant

  • MÁRGA Bisztró – Szent Donát Birtok

  • MI A KŐ

  • Páskom

  • Pincészet Pántlika

  • Sáfránkert Vendéglő

  • Bistro Sparhelt

  • Télikert

  • Terazza Bistro – Bar

 

Forrás: Télikert

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Az egyik legjobb szegedi paprika nyomában

A Peták Paplogó Kertészet története Kezdjük egy rövid történeti bevezetővel: Szeged környé…