Főoldal Hírek Utazás Uniós miniszterek: a turizmusnak gyors és hatékony támogatásra van szüksége 

Uniós miniszterek: a turizmusnak gyors és hatékony támogatásra van szüksége 

3 perc átlagos olvasási idő
0
700
 ehaccp_topbanner3.jpg

    Brüsszel, 2020. április 27., hétfő (MTI) – Az idegenforgalom egyike a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ágazatoknak, ezért azt célzott intézkedésekkel kell támogatni – állapították meg az uniós tagállamok turizmusért felelős miniszterei hétfőn.

    A Tanács soros horvát elnökségének nevében Gari Cappelli turizmusért felelős miniszter kijelentette: közös terv szükséges arra, hogy miként lehet a turizmust egészségügyi szempontokból biztonságosan újraindítani.

Véleménye szerint jó megoldás lenne az ágazat megmentése érdekében, ha az európai tagállamok közötti forgalomban “turista folyósok” nyílnának.

    “Az idegenforgalom az EU össztermelésének 10 százalékát teszi ki, és az állampolgárok 12 százalékának biztosít megélhetést. A múlt héten, uniós szinten elfogadott helyreállítási alap egyik kedvezményezettje a turizmus lesz” – hangsúlyozta Cappelli.

    Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa úgy fogalmazott: “új Marshall tervre van szükségünk, ami egy ambiciózus uniós költségvetésen alapszik”. Ebből tudnák szerinte úgy támogatni az ágazatot, hogy az minél gyorsabban és hatékonyabban épüljön fel.

MTI/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…