Főoldal Hírek Átólzéig Lóverseny és gasztronómia ­– VII. Food Truck Show a Kincsem Parkban

Lóverseny és gasztronómia ­– VII. Food Truck Show a Kincsem Parkban

8 perc átlagos olvasási idő
0
2,744
 ehaccp_topbanner3.jpg

A hazai street food legnagyobbjai immáron hetedik alkalommal gyűlnek össze, hogy megmutassák mi az, ami a különleges konyháktól a hazaiig, a hamburgertől a gazdagon rakott, mártott szendvicseken át a kézműves sörökig lázban tartotta idén Budapestet. A rendezvény helyszíne a jól bevált Kincsem park, ahol idén is ló- és agárversenyekkel, utcazenészekkel, utcazenészekkel és gyerekprogramokkal várjákk a szervezők az érdeklődőket.

 

A programokról

Akkora bulit csaptunk tavaly, hogy természetesen folytatjuk! Ahogy beígértük, emeljük a tétet” – áll az esemény Facebook-oldalán. A guruló gasztronómia képviselőinek krémje mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek, artisták szórakoztatják majd a kilátogatókat.

A szervezők természetesen a legkisebbekre is gondoltak, akiket színes és kreatív programokkal várnak: lesz sárkányhajtogatás és -eregetés, illetve bábszínház, és amíg a felnőttek az izgalmas versenyeken szurkolnak, a gyerekek kipróbálhatják az arcfestést illetve különféle készségfejlesztő kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

 

 

Mint írták: egy esetleges futózápor sem okozhat fennakadást, ugyanis középen egy 800nm-es sátor áll majd a látogatók rendelkezésére eső esetére.

 

Mit lehet majd enni?

A Food Truck Show fesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb, minőségi ételeket, italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. A változatos alapanyagokból készülő ételek mellett vendégek kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és borokkal olthatják szomjukat.

A Magyar Street Food Egyesülethez egyébként az elmúlt fél év során 20 új foodtruck csatlakozott. Az új kocsikból portugál és kubai nemzeti ételeket, humuszt, falafelt és Ázsia legnépszerűbb streetfoodját is lehet kapni. Az új tagokkal összesen 150 ellenőrzött minőségű büfékocsit tartanak számon az országban.

Idén a közkedvelt klasszikusok mellett 20 új büfékocsit tesztelhet a nagyközönség, így összesen 50 autókínálatát lehet majd végigkóstolni 3 napos rendezvényen.

 

 

Bár a foodtruckozásban sokan meglátták a lehetőséget az elmúlt években, nem hagyjuk, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen. Az új kocsik is csatlakoznak a műanyagmentes mozgalmunkhoz, tehát ők is csak lebomló eszközöket használnak a csomagoláshoz és tálaláshoz a rendezvényeken. Az előremutató és fenntartható vendéglátáshoz fontos a környezettudatosság, a minőségi alapanyag, és természetesen a külalak is” – mondta el Vad-Horváth Zoltán, a Street Food Egyesület elnöke, a Food Truck Show főszervezője.

 

 

Közlekedés

A közlekedés könnyítésére a rendezvény ideje alatt egy 50 fős busz közlekedik majd a Deák tér és a Kincsem Park között. A járat minden óra egészkor indul a Deák téri CBA elől és minden óra félkor a Kincsem Park főbejáratától. A transzfer igénybevétele díjmentes.

A BKK járataival a helyszín egyébként a szokásos módon, a 2-es metró (Pillangó utca) vagy 100-as buszjárattal megközelíthető. Az Albertirsai úttól elektromos kisvonat szállít minden tömegközlekedéssel érkező vendéget a főbejárathoz.

A rendezvényhez idén a NightRide nevű biciklis felvonulás is csatlakozik, így akik biciklivel érkeznek a Kincsem Parkba, azok fél áron válthatnak belépőt a rendezvényre.

18 éven aluliaknak a belépés díjtalan, a felnőttek belépője pedig magában foglalja a gyerek- és zenei programokat, koncerteket, az ország legnagyobb körhintáját, filmvetítést. Belépőjegy váltása kizárólag a lóversenyfutamok végéig szükséges (péntek 16:00- 20:30 szombat 12:00-19:00 vasárnap 12:00-19:00)

 

 

 

OPH/Kincsem Part/od Truck Show Hungary
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …