Színes Kiválasztotta a zsűri a Magyarország Cukormentes Tortája verseny 2023-as döntőseit Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-04-21 9 perc átlagos olvasási idő 0 147 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Különleges ízkombinációk és a bogyós gyümölcsök voltak a legnépszerűbbek az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyére nevezett torták elődöntőjében, melyet a budapesti Zila Kávéházban rendeztek. A versenyzők szokatlan alapanyagokat is bevetettek: akadt a többi között édesburgonyával, csicseriborsó liszttel és homoktövissel készült finomság is. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület által kiírt versenyre 16 pályaművel érkeztek a cukrászok. Szokatlan ízpárosításokból és kreatív kivitelezésből nem volt hiány a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén 12. alkalommal rendez meg a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai támogatásával. A csütörtöki elődöntőn Nándori László cukrászmester vezetésével a zsűri tagjai sorra kóstolták meg az édességeket. A tortákat a korábbi évek gyakorlata szerint összetett szempontrendszer alapján, anonim módon értékelte a zsűri. A bírálatnál minden esetben az íz, a küllem, valamint a szénhidrát- és kalóriaérték a legfontosabb szempont. A kiválasztott döntős kreációk mindegyike a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető édesség kell, hogy legyen, melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek és az egészséges életmód hívei is. A torták elkészítéséhez a cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhattak. A győztes hozzáadott cukrot nem tartalmazó torta elemzését az Eurofins Analytical Services független élelmiszervizsgáló laboratórium végzi majd. A cukrászok jól bántak a hagyományos ízekkel, melyek közül idén az almát, többféle bogyós gyümölcsöt, a mandulát, a törökmogyorót és a túrót alkalmazták leginkább, de akadt, aki a bodza vagy éppen a levendula felhasználásában látta a győzelmi esélyt. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe a következő torták jutottak be: Tökmag málna – Novák Ádám, Csonka László, Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház, SzegedCsoko-Love – Gyuris László, Reisinger Ferenc, Virág Cukrászda, SzegedKikelet – Lawal-Papp Zsófia, Papp Cukrászda, MakóÁlmos hercegnő – Kenyeres Gabriella, Kollár Kinga, Auchan Magyarország, solymári telephelyének cukrászdájaTihanyi harangszó – Benczur Sándor, Marcipán Cukrászda, HódmezővásárhelyRandevú – Raffer Gabriella, G&D Kézműves Cukrászda, Somoskőújfalu A nyertest, csakúgy, mint a Magyarország Tortája győztesét, júniusban választja ki a zsűri. A két tortát augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és augusztus 20-tól az ország számos cukrászdája árusítja majd. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója a program kezdete óta a 77 Elektronika Kft, támogatója a Miniszterelnöki Kabinetiroda. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben indította el a Magyar Cukrász Ipartestülettel közösen azzal a céllal, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészségesebb táplálkozásra. A verseny zsűrijének elnöke Nándori László, aranykoszorús cukrászmester. A zsűri tagjai: Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója, Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége elnöke, Varga Margit cukrász, a 2017-es verseny győztese, Gyurcsáné Kondrát Ilona, dietetikus, a Cukorbetegek nagy diétáskönyvének dietetikai szerzője, Tóth Rebeka, a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika belkereskedelmi igazgatóhelyettese, Zila László, cukrászmester, feltaláló, a Magyarország Tortája négyszeres és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első győztese, Füredi Krisztián, cukrászmester, a Magyarország Tortája, a Magyarország Cukormentes Tortája és aVadászati Világkiállítás tortája versenyek győztese, és az idei Fagylalt Európa- bajnokság bronzérmes magyar csapatának tagja. Szakmai tanácsadó: Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke. A verseny dietetikus koordinátora, Széchy Eszter, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa. Így táborozik közel negyedmillió gyermek a nyáron Séfklub: a júniusi taggyűlést a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában rendezték Fellendülésre számíthatnak a házhoz szállító éttermek Wavin Építőipari Trendmutató: a kék-zöld tetőké a jövő Oktatóvideókkal segíti a diákok felkészülését a METRO
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Jövőre 79 milliárd forint jut gyermekétkeztetésre A jövő évi költségvetésben minden eddiginél többet, 79 milliárd forintot fordítanak gyermekétkeztetésre, ez háromszor …